Om

Bearded Villains Denmark  det danske chapter i den verdensomspændende organisation Bearded Villains, bestående af frivillige mænd af vidt forskellige baggrunde på tværs af, religion, sexualitet, hudfarve, kultur og professioner. Forbundet af den ene fællesnævner at alle bærer skæg, arbejder man for at efterleve og sprede et værdisæt der lyder: Familie, Loyalitet og Respekt. Dedikeret til at sprede det gode gennem omsorg, venlighed og velgørenhed og bekæmpe stereotype og fordomsfulde holdninger og menneskesyn.

Bearded Villains Denmark blev til i september 2015. På chapterets første møde d.17.10.15 blev det vedtaget, at man ville gøre Bearded Villains Denmark til en regulær forening. Senere samme aften da man var til Sveriges mesterskaberne i skæg i Malmø, blev der, efter en samtale med kaptajnen for det svenske Bearded Villains chapter, sat et mål for 2016; at arrangere et motionsløb til fordel for Børnehjertefonden: LØB FOR EN HJERTESAG.

LØB FOR EN HJERTESAG blev afholdt første gang d. 20. august 2016 og var en stor succes. Dette løb er efterfølgende blevet valgt til at være Bearded Villains Denmark’s mærkesag, som bliver vores store årlige tilbagevendende projekt, som vi vil arbejde på at udvikle og videreføre fremadrettet.

Derudover deltager Bearded Villains Denmark løbende i forskellige velgørenhedsaktiviteter og forsøger at skabe opmærksomhed om mindre kendte, men dog ikke mindre vigtige sager. Som: Nurses for Refugees og senest oplysnings kampaignen – 22 – Som forsøger at skabe opmærksomhed om det faktum at 22 veteraner tager sit eget liv hver dag, bare i Amerika. Et problem som også er aktuelt i Danmark, men som man ikke hører eller ved noget om i den generelle offentlighed.